Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Thomas Johansson
Bild: Thomas Johansson

Bilkrasch i centrala Göteborg

En bilolycka inträffade under lördagskvällen på Nordenskiöldsgatan i centrala Göteborg. En cyklist fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

Larmet kom till SOS Alarm strax efter klockan åtta på lördagskvällen.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Nordenskiöldsgatan i centrala Göteborg efter ett larm och en kollision mellan en cyklist och en bilist.

Enligt ett vittne på platsen ska en hög smäll ha hörts i samband med olyckan.

– Jag skulle precis korsa gatan och hör ljudet av att det bara dånar och kommer en stor jävla bil. Det går så fort, och det bara smäller till, säger ett vittne från platsen och fortsätter:

– Jag blev så chockad.

Vittnet berättar hur bilen kom i väldigt hög fart.

– Bilen kom med en jävla kraft alltså, och smällen var väldigt hög, men jag såg inte att det fanns någon på gatan, säger hen.

En person förd till sjukhus med allvarliga skador

– Vi är på plats där, det rör sig om en olycka mellan en bilist och en cyklist, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt Göran Carlbom har cyklisten fått föras till sjukhus med befarad skallskada. Läget är allvarligt men inte livshotande. Bilens förare är oskadd men chockad.

Vad som orsakade olyckan är i nuläget oklart.

Sent på lördagsnatten uppgav Göran Carlbom att föraren av bilen är misstänkt för vållande av kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.