Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Biljakt på Hisingen – körde igenom villaträdgårdar

Polisen har gripit en man efter en vild biljakt på Hisingen. Den misstänkte gärningsmannen misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik.
– Den har kört igenom ett antal villatomter och trädgårdar, säger polisens presstalesperson Jenny Widén.

Det var vid 08-tiden som en polispatrull försökte kontrollera en personbil vid Herkulesgatan på Hisingen. Bilen i fråga var anmäld som stulen, men föraren var inte särskilt samarbetsvillig.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– En polispatrull upptäcker den stulna bilen och försöker stoppa den, men föraren stannar inte på polisens signal, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region Väst.

Bilen försöker köra ifrån polisen och i samband med efterföljandet kör föraren både på en cykelbana och igenom flera villaträdgårdar i riktning mot Vårväderstorget.

– Med tanke på att den har kört som den har gjort så är det nog mer än en polispatrull som varit inblandad, säger Jenny Widén.

Biljakten blir inte särskilt långvarig. Vid klockslaget 08.07 anträffas bilen vid en byggarbetsplats vid Långströmsgatan.

– Två personer som befann sig där och blir kontrollerade, säger Jenny Widén.

De två, en man och en kvinna har gripits misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Kvinnan är misstänks också för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Mannen, som ska ha suttit bakom ratten, misstänks för rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.