Biljakt i centrala Göteborg – körde in i två stillastående fordon

Under en poliskontroll på E20 smet ett fordon. Det resulterade i att polisen förföljde fordonet, utan resultat.
Under färden körde den jagade föraren in i två stillastående bilar.
– Kollegorna valde till slut att inte fortsätta efterföljandet eftersom det var fara för allmänheten, säger Fredrik Flyberg, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

ANNONS
|

Det var på lördagseftermiddagen som polisen sökte efter ett fordon som smet från en poliskontroll på E20 i närheten av Göteborg.

– De var inte så intresserade av att prata med polismotorcykeln som gjorde kontrollen, så det var en del far och fläng, säger Fredrik Flyberg, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Varför polisen ville stoppa det aktuella fordonet är under lördagseftermiddagen oklart. Förföljandet pågick under fyra minuter, bland annat i centrala Göteborg. Under tiden körde den jagade föraren in i två stillastående bilar.

– Man valde till slut att inte fortsätta, eftersom det gick in i en farlig situation. Vi riskerade exempelvis att hamna på en gångbana, säger Fredrik Flyberg.

ANNONS

Ingen är skadad i samband med biljakten. Ännu sent under lördagskvällen fanns ingen gripen i ärendet. Polisen har upprättat en anmälan om smitning från olycksplats.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS