Bilist körde på funktionär

En funktionär blev på lördagen påkörd av en bilist som vägrade följa direktiv i samband med Göteborgsvarvet.

ANNONS
|

Bilisten försökte forcera de avspärrningar som satts upp med anledning av Göteborgsvarvet, och träffade då en funktionär på handen med bilens sidospegel.

– Bilisten i fråga vägrade följa flaggvisarens hänvisningar och försökte köra igenom avspärrningarna som upprättats, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.

Funktionärer behövde inte uppsöka sjukhusvård.

Bilisten smet sedan från platsen. Polisen uppger dock att man tagit registreringsnumret och att det finns vittnen till händelsen.

– Nu blir det en utredningsteknisk åtgärd. Evenemanget har gått före i dag. Hade funktionären blivit allvarligt skadad hade vi självklart gjort en annan prioritering, säger Hans Lippens.

En anmälan gällande vållande av kroppsskada och smitning från trafikolycka har upprättats.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS