Bilens gastank ska ha exploderat

En bil exploderade vid en fordonsgasstation i Angered på måndagen. Två personer fördes till sjukhus och en hund dog. Nu visar första undersökningen att problemet ska ligga i bilen.

ANNONS
|

Explosionenär den andra på kort tid. I juni exploderade en bil i Borås i samband med en tankning vid en naturgasstation som tillhör Borås Energi. Dåbröt en person mot säkerhetsföreskrifterna och använde en egentillverkad adapter vilket orsakade explosionen.

Det finns ännu inga uppgifter om hur måndagens explosion uppstod. Det är Fordonsgas som äger stationen i Angered.

– Det är väldigt ovanligt att det här händer, vi håller på att undersöka det just nu,säger Danny Wong, marknadschef på Fordonsgas.

Vid 21.15 på måndagskvällen uttalar sigFordonsgas igen. Problemet ska enligt undersökningen ligga i bilen.

– En första indikation är att det ska vara gastanken på fordonet som har exploderat. Det ska inte ha något med vår tankstation att göra. Det ska ha skett efter avslutad tankning. Vi har också gjort en preliminär kontroll på vår station och det ska inte finnas några som helst säkerhetsfel där. I övrigt har vi inget mer att säga, vi väntar på resten av undersökningen ochbilen undersöks just nu på verkstad.

ANNONS

Bilen är av märket Volkswagen.

–Vi ser väldigt allvarligt på den här händelsen. Vi skickar just nu tekniker från vårt huvudkontor direkt till Göteborg. Bilen måste undersökas, vi vet inget mer om det här just nu, säger MarcusThomasfolk, informationschef på Volkswagen.

ANNONS