De båda bilarna kunde flyttas till sidan av körbanan och bilen som voltat stod åter på hjulen en stund efter olyckan – trafiken kunde åter släppas på.
De båda bilarna kunde flyttas till sidan av körbanan och bilen som voltat stod åter på hjulen en stund efter olyckan – trafiken kunde åter släppas på. Bild: Mia Höglund

Bilar i kollision vid Ullevi – en bil har voltat

Två bilar var inblandade i en kollision utanför korsningen vid Ullevi strax efter 15.30 på lördagen. En av bilarna voltade – föraren fick köras till Sahlgrenska med ambulans.

ANNONS
|

Bakgrunden till olyckan är okänd, men larmet kom in till SOS Alarm vid 15.36. Olyckan inträffade i korsningen Skånegatan-Ullevigatan, utanför polishuset. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

– Det är två bilar som har kolliderat, platsen har spärrats av och vi håller på att flytta bilarna, säger Björn Van der Kaay, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg lite före 16.

– En av bilarna har också voltat, men jag kan inte säga hur det har skett.

Från polisens sida hade man inte heller en bild av orsaken till olyckan vid 17-tiden.

– Men föraren i den bil som voltade fick köras till Sahlgrenska, det ska ha handlat om lindriga skador. Den andre föraren behövde inte uppsöka sjukhusvård, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl, polisen region Väst.

ANNONS

Olyckan påverkade också trafiken – såväl biltrafiken som spårvagnstrafiken.

– Vi har fått leda om trafiken via ett busskörfält, så det har varit begränsad framkomlighet på platsen, säger Martina Saghamre lite för klockan 17.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS