Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilar forslas bort från Heden

Tolv bilar skulle ha forslats bort under förmiddagen från parkeringsplatsen på Heden. Men flera hade redan flyttats när bärgningsbilarna kom fram. Bilarna har använts som sovplats för fattiga EU-migranter.

GP har tidigare berättat att Parkeringsbolaget bestämt sig för att bilar som använts som sovplatser ska bort. För några veckor sedan gjordes en första insats, då ett 15-tal fordon forslades bort till en uppställningsplats. I dag var det dags igen.

Parkeringsbolaget, trafikkontoret och polis fanns på plats när bärgningsbilarna körde in på Heden klockan tio på tisdagsförmiddagen.
– Bilarna har stått här för länge och inte betalat sin avgift, säger Samaneh Lomander från trafikkontoret. Vi har också fått många klagomål om att det är skräpigt kring bilarna.

LÄS MER: De bor i en bil på heden

De flesta som bott i bilarna är fattiga EU-migranter från Bulgarien. Enligt trafikkontoret ska de ha fått information om vad som gäller innan bilarna körs därifrån.
Men någon tolk finns inte med under insatsen. En familj med två små barn står utanför sin bil. De kan inte engelska och verkar helt oförstående inför vad som händer. 
Två socialsekreterare försöker prata med dem och ringer samtidigt för att se om de kan få tag på en tolk. Familjens bil är ohotad den här gången. Den har inte stått där tillräckligt lång tid för att bli bortforslad. 

Några män packar ur sin bil. Polisen har just upptäckt att den är falskregistrerad. Chassinumret visar att det är en svensk bil, medan registreringsskylten är bulgarisk, säger kommunpolisen Helene Ramso.
– Då blir det polissak, säger hon. Annars är vi mest här för att se att det går lugnt till och inte blir oroligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.