Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bil och spårvagn krockade vid Ullevi – orsakade trafikstopp

En spårvagn krockade med en bil vid hållplatsen Ullevi norra tidigt på onsdagskvällen. Olyckan orsakade problem för flera linjer i kollektivtrafiken, men enligt Västtrafik ska nu alla linjer kunna gå som vanligt.

Det var vid 18.10-tiden som olyckan inträffade. Enligt Västtrafik hade en spårvagn på linje 8, på väg mot Frölunda, krockat med en bil i närheten av hållplats Ullevi norra.

– Trafikledaren visste inte exakt vad det rörde sig om, eller hur allvarlig olyckan ska ha varit, säger Göte Andersson, störningskoordinator på Västtrafik.

Klart var att spårvagnstrafiken påverkades av det inträffade, och det gällde då linjerna 1, 3, 6 och 8. Det två förstnämnda trafikerade inte hållplatserna Svingeln och Ullevi norra över huvud taget. Linje 6 och 8 trafikerade inte dessa hållplatser i riktningen Länsmansgården och Frölunda.

Klockan 18.33 meddelade Västtrafik att det inte längre var något trafikstopp på olycksplatsen, och att samtliga linjer åter kunde färdas som vanligt på sina respektive rutter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.