Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bil körde mot trafiken över Älvsborgsbron

En liten röd bil ska enligt uppgifter till polisen kört på fel sida över Älvsborgsbron.
– Det är flera som ringt in som sett bilen men vi har inte fått någon uppgift på registreringsnumret och vi har inte stött på bilen som verkar ha kommit in på rätt sida vägen igen, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Ett vittne berättar för GP att han vid 16.03 mötte den lilla röda bilen som körde i fel körriktning över Älvsborgsbron.

– Jag var på Oscarsleden. Jag kom från Gnistängstunneln och var på väg mot stan. Då möter jag en liten röd bil som kommer körande mot mig på fel sida vägen. Det är 70-väg där så det var uppseendeväckande. Som tur är så är det flera filer där så folk behövde inte väja undan kraftigt. Jag ringde polisen direkt efteråt, berättar Jesper som blev vittne till händelsen.

Polisen fick flera tips om händelsen men hittills har ingen sett vad för registreringsnummer bilen hade. Ingen olycka ska ha skett och bilen verkar ha kommit in i rätt körriktning igen enligt uppgifter till polisen.

– Vi har inte stött på bilen och det är lite oklart hur länge den kört i fel körfält men enligt tips så ska den ha gjort det över Älvsborgsbron. Den verkar ha kommit på rätt spår nu dock. Eftersom vi inte har någon uppgift om registreringsnummer har vi heller inget vi kan leta efter, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.