Bil körde fast – stoppade busslinjer

Efter att en bil hade fastnat vid Kärra Centrum påverkades busstrafiken för linje X2 och 40 under söndagskvällen. Linjerna stannade inte på vissa sträckor.
– Bärgare är beställd och det kommer ta runt en och en halv timme till den är där, säger Osman Guliyev, störningskoordinator på Västtrafik, vid 18.30 på söndagen.

ANNONS
|

Två busslinjer stoppades av en bil i Kärra. Bilen fastnade och väntat in bärgare, vilket påverkade sträckor för linje 40 och linje X2 under söndagen – i båda riktningarna.

– Bärgare är beställd och det kommer ta runt en och en halv timme till den är där, säger Osman Guliyev, störningskoordinator på Västtrafik, vid 18.30.

Medan bilen hindrade trafiken körde inte linje X2 på sträckan mellan Klareberg och Lillekärr Södra och omvänt. Linje 40 körde inte mellan Burmans Gata och Kärraporten och omvänt. Västtrafik hänvisade i båda fallen till närmaste hållplats.

Det var först oklart när trafiken kunde rulla på som vanligt för linje 40 och X2, men vid 20.30 meddelade Västtrafik att bilen var bärgad från platsen och trafiken kunde återigen köra på sträckan.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS