Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Bil i krasch i centrala Göteborg

En personbil har kört in i flera stolpar på Östra Larmgatan i centrala Göteborg, uppger polisen.
– Vi har gripit föraren, som är misstänkt för grov vårdslöshet i trafiken och rattfylleri, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Det är i nuläget oklart hur händelsen gått till men det hela rör sig om "någon form av trafikolycka", uppger Martin Hallberg. Händelsen inträffade strax innan klockan 17 på lördagseftermiddagen.

– En bil har kört in i stolpar och betongfundament, delar av dessa har sedan åkt in på en krog precis i närheten, säger Martin Hallberg.

Polisen uppger att föraren till bilen har försökt avvika från platsen – men att de kunnat gripa personen.

– Vi har gripit föraren, som är misstänkt för grov vårdslöshet i trafiken och rattfylleri, säger Hallberg.

Inga uppgifter om personskador

Också räddningstjänsten berättar att bilen körde in i betongpelare, varpå det flög delar in på en uteservering.

– Det har bland annat förstört en ruta på den här uteserveringen, säger Niclas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Det finns i nuläget inga uppgifter om några personskador.

– Det har blivit en del skador på stolpar och så. Vi har bland annat hjälpt till med att sopa undan glas och annat, säger Niclas Fogelqvist.

Räddades av betongstolpar

När bilen körde in i stolparna var den på väg mot en restaurang, det berättar ögonvittnet Pia Theodorsson som GP pratat med. Hon satt själv inne på serveringen och förklarar att det utbröt panik när bilen rammade betongen.

– Det kommer alltså en bil och kör rakt mot oss, den väjer inte alls. Hade inte dom här betongstolparna stått där så hade det slutat riktigt illa, säger hon.

Hon berättar hur hon själv ser föraren smita från bilen – samtidigt som stämningen inne på serveringen var kaosartad.

– Några gråter, några springer ut på gatan, andra springer in till oss från gatan. Jag försökte trösta någon genom att säga att jag sett honom springa iväg, men det var panik alltså, berättar Theodorsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.