Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Långa köer på E20 efter olyckan. Alla filer i riktning mot Göteborg stängda.  Bild: Trafikverket
Långa köer på E20 efter olyckan. Alla filer i riktning mot Göteborg stängda. Bild: Trafikverket

Bil har voltat på E20

En bil har voltat och ligger på sidan och blockerade vägen. En person fördes till sjukhus. E20 var helt avstängd i riktning mot Göteborg i över en timme. Sedan klockan 12.30 är det åter full framkomlighet på sträckan.

Vid halv tolv på söndagen voltade en bil på E20 och ska nu ligga på sidan över vägen. Enligt polisen ska det röra sig om en singelolycka.

– Enligt initiala uppgifter som jag har fått in så ska det inte vara några allvarliga personskador men det fördes en person med ambulans till sjukhus, säger Anna Göransson polisens presstalesperson i region Väst.

Olyckan inträffade vid trafikplats 82, Jonseredsmotet.

Det ledde till helt stopp i trafiken vid platsen i över en timme. Sedan klockan 12.30 är det åter full framkomlighet på sträckan.

– Vägen är helt avstängd i riktning mot Göteborg eftersom bilen blockerar vägen, säger Bosse Johansson, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Charlotte Zandier har suttit i köerna i en halvtimme. Hon berättar att folk har gått ur sina bilar vid platsen och att flera ambulanser och bilar från räddningstjänsten passerat.

Hon har också sett förare som vänder från köerna och på så rätt riskerar att blockera för utryckningsfordon.

– Det är husbilar, skåpbilar och allt möjligt som vänder. Jag blir jätteledsen. Här ska man tänka på att försöka rädda liv och så tänker de på sig själva och vänder, säger hon.

Hon har sett hur flera bilar använt sig av motorvägens barriärer för att byta sida av vägen.

– Det är både farligt och förbjudet. Det vet alla som har körkort och det kan medföra att men blir rapporterad för vårdslöshet i trafik, påpekar Anna Göransson från polisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.