Bil har voltat efter krock – stor trafikpåverkan

Två bilar har kolliderat i Rödbo, varpå den ena voltat och landat på taket.
– En kvinna blir påkörd och voltar av vägen. Hon blir liggandes utanför bilen och får tas hand om av ambulanspersonal, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst,

ANNONS
|

Larmet kom in via SOS Alarm klockan 12.32. Räddningstjänsten, polis och ambulans åker ut till en rondell i närheten av Kungälv.

– Det är två personbilar som har gått ihop. En fil är avstängd i riktning mot Bohuslän, säger Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

En timme senare ger räddningstjänsten en uppdatering.

– I nuläget har vi lämnat. Polis och TMA-fordon är på plats i väntan på bärgning, säger Christer Dyrfelt.

Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, berättar mer om olyckan.

– En av bilisterna har inte iakttagit väjningsplikten. Då är det en kvinna som blir påkörd och voltar av vägen. Hon blir liggandes utanför bilen och får tas hand om av ambulanspersonal.

ANNONS

Trots detta verkar läget vara förhållandevis bra med kvinnan, som är i 65-årsåldern.

– Det kunde slutat illa. Sista rapporten som jag fick var att hon inte var allvarligt skadad. Men det vet man inte heller förrän man är på sjukhuset.

Polis har upprättat en anmälan om ”ej iakttagit väjningsplikt samt obehörigt avvikande från olycksplats”.

Initialt så gick polisen ut med att det rörde sig om en smitningsolycka, senare reviderades de uppgifterna och på polisens hemsida står det att det inte handlade om en smitningsolycka.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS