Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bil har kört in i mitträcke längs E45

En bil har kört in i mitträcket längs E45 i Göteborg. Vägen stängdes helt av i riktning mot centrum efter kraschen och en person har körts till sjukhus i ambulans.

Larmet kom in till SOS vid 10:23. Olyckan har inträffat mellan Lärje- och Marieholmsmotet.

– Det är en bil som har kört in i mitträcket. Till en början pratades det om att vi skulle klippa i bilen, men det behövdes inte. Vi har funnits på plats och assisterat ambulans, säger Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Skadeläget efter olyckan är i nuläget oklart. Trafikverkets prognos är att olyckan kommer att påverka trafiken in mot Göteborg fram till klockan 11.30.

– Vägen är helt avstängd, men vi kommer att börja att släppa på trafik inom tio minuter, säger Christer Dyrfelt vid 10.40-tiden.

SOS Alarm meddelar att en person har körts till sjukhus efter olyckan.

– Jag har ingen information om skadeläget. En person är avförd till sjukhus i ambulans och en annan ambulans som fanns på plats har återvänt utan att lasta någon patient, säger Sofie Schmidt, teamledare på SOS Alarm.

Polisens presstalesman Christer Fuxborg meddelar att föraren var vaken och talbar när polisen var vid platsen. Vid 11.20 hade bilen bärgats från platsen och trafiken flöt där efter på som vanligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.