Bil brinner på E20

En bil började på söndagen brinna på E20 vid Jerikotunneln utanför Lerum i riktning mot Göteborg. Långa köer uppstod, men sedan 13.35 råder åter full framkomlighet på vägen.

ANNONS
|

Larmet om en brinnande bil strax efter Jerikotunneln på E20 i riktning mot Göteborg inkom klockan 11.40.

– Vi fick rapporter om att det var en bil som brann. Branden är släckt nu, sa Jonas Gill, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Polisen uppmanade på sin hemsida:

”Vi vill uppmana alla bilister att stanna kvar och inte försöka vända på E20 och köra mot trafiken, vilket vi fått indikationer på att vissa bilister gjort, då detta är livsfarligt.”

Men enligt polisen ska ingen person ha skadats i samband med händelsen.

– Man skriver en anmälan utan misstanke om brott, säger Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS

Vägen stängdes av initialt men klockan 12.10 öppnades en av två filer upp.

Stoppet har orsakat långa köer, som strax efter klockan tolv sträckte sig till Hulanmotet.

Vid 12.30 var räddningstjänsten klara på platsen och klockan 13 inväntade Trafikverket bärgare Vänster körfält hölls öppet för trafik, och köerna var då fortsatt långa.

Klockan 13.35 var insatsen på platsen helt avklarad och det rådde åter full framkomlighet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS