Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Bil beskjuten i Mölndal

En bil blev beskjuten av flera maskerade personer i en annan bil på en parkering i Mölndal strax efter klockan 18 på måndagskvällen. Båda bilarna ska sedan ha lämnat platsen. Polisen har hämtat fyra personer till förhör.

Det var vid 18.30 som polis larmades till platsen av flera inringare som ska ha hört skottlossning.

– Det var flera som ringde att det var skottlossning där och två bilar försvann från platsen, den ena bilen ska ha blivit beskjuten av personer i en annan bil. Personerna ska ha varit maskerade. Båda bilarna åkte från platsen i okänd riktning, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Väl på plats hittade polisen tomhylsor. Ett större område har nu spärrats av och tekniker har skickats till platsen.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord. Vi har inga uppgifter om skadade, men vi har kontakt med sjukhusen.

Polisen har även kontrollerat bilar i området.

– Vi har fått uppgifter på de här inblandade fordonen som vi försöker följa upp, säger Peter Adlersson.

En stund senare meddelar polisen att man hittat den bil som blev beskjuten. Bilen har tagits i beslag för en teknisk undersökning. Flera personer som befann sig i anslutning till bilen har hämtats in till förhör.

– Man har kontrollerat en bil, fyra personer är hämtade till förhör. Men det är ingen som är misstänkt, säger Peter Adlersson.

Enligt Ulla Brehm, även hon presstalesperson vid polisen, återstår fortfarande många frågor att besvara kring vad skjutningen handlade om.

– Vi ska identifiera personerna och hålla förhör med dem. Vi har inte riktigt bilden klar för oss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.