Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bil beskjuten i Lövgärdet

En parkerad bil blev under natten beskjuten i Lövgärdet i nordöstra Göteborg. Efter att mannen som använde bilen slog larm hittade polisen senare fynd som bekräftade att ett vapen avlossats.
– Mannen som slog larm uppger att han tillfälligt har lånat bilen, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Larmet om händelsen ringdes in vid 01-tiden under natten mot onsdagen. Den beskjutna bilen stod då vid en vändplats vid Anisgatan i Lövgärdet.

– Mannen som kontaktar oss berättar att han 15-20 minuter tidigare har hört vad han upplever är en eller två smällar, han befann sig då inte själv vid bilen. När han sedan går förbi den en stund senare ser han att en ruta är krossad och han upptäcker även ett hål och tror att någon har skjutit mot bilen, säger Thomas Fuxborg.

Kula hittad i bilen

Bilen ska inte ägas av inringaren, utan mannen har förklarat för polisen att han tillfälligt har lånat fordonet.

– När vi undersökte bilen kunde vi bekräfta hans uppgifter och vi hittade även en tomhylsa och en kula, säger Thomas Fuxborg.

Vad som ligger bakom skjutningen är i nuläget oklart för polisen. Mannen som larmade polisen ska inte ha någon känd hotbild mot sig och har själv ingen förklaring till händelsen.

Enligt den information som Thomas Fuxborg hade under onsdagsmorgonen finns det inte heller någon känd hotbild mot personen som äger bilen.

– Han som har använt bilen tror att den bara kan ha stått i vägen på något sätt, säger polisens presstalesperson.

Polisen rubricerar i nuläget händelsen som ett grovt vapenbrott och har även skrivit en anmälan om skadegörelse.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.