Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Beväpnad man gripen på Berzeliigatan

En man har gripits efter ett intermezzo, troligen ett rånförsök, på Berzeliigatans spårvagnshållplats i centrala Göteborg.
Vittnen hävdar att mannen varit beväpnad med ett skjutvapen. En polishund har också funnit ett vapen i anslutning till platsen.

Klockan 20.01 larmades polisen till korsningen Berzeliigatan och Södra Vägen i city. Flera personer hade uppfattat en man med ett vapenliknande föremål på platsen.

– Patrullen lyckades snabbt säkra en person. En vapenhund kunde dessutom spåra upp ett vapen som någon uppenbarligen kastat ifrån sig, konstaterar Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

En förundersökning under rubriceringen misstänkt grovt vapenbrott har inletts. Mannen har plockats med för förhör och lär anhållas av jouråklagare.

– Vi har ännu inte lyckats identifiera honom. Vi har en misstänkt i ärendet, men ingen målsägande, summerar Saghamre.

Enligt uppgift blev många människor vittnen, eftersom det finns flera restauranger och andra uteställen i samma kvarter.

– Vi tror att det kanske startat med ett rånförsök. Dock har vi inte lyckats hitta den som utsatts, säger Morten Gunneng på polisen, sent under lördagskvällen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.