Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Betongbit föll ner på gatan i Göteborg – från sjätte våningen

En betongbit lossnade under natten till onsdagen från en äldre byggnad i centrala Göteborg och föll ner på gatan – från sjätte våningen. Ingen skadades i samband med händelsen, men räddningstjänsten larmades till platsen.
– Betongbiten var tillräckligt stor för att kunna skada en människa ordentligt, säger Johan Karlsson vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Klockan 08.40 på onsdagsmorgonen inkom ett larm till SOS Alarm om att någonting hade inträffat utanför en fastigheten i närheten av Heden i centrala Göteborg. Strax därefter ryckte räddningstjänsten ut till platsen för att undersöka vad som hänt.

– Det var en bit betong som hade fallit ner på marken från en äldre byggnad. Den har trillat ner från sjätte våningen, säger Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Hur det har gått till är ännu oklart, men området där händelsen inträffade är avspärrat.

– Vi har varit uppe och kollat efter några andra risker men inte hittat någonting. Men vi har spärrat av för säkerhets skull så att ingenting annat ska hända, säger Christopher Hoff som är räddningsledare på platsen.

”Har haft stora sprickbildningar”

Betongbiten ska ha lossnat från byggnaden under natten till onsdagen, utan att någon av de boende hört någonting, och märktes först på morgonen.

– Det var min son som snubblade på den när skulle ta bilen till jobbet i morse, berättar en av de boende i fastigheten som ringde och larmade.

Ingen skadades i samband med händelsen, men om det hade skett någon annan gång kunde det gått betydligt värre, menar hon.

– Jag vet att det var en bil som stod precis bredvid, så man får vara glad att ingen blev träffad.

Hon berättar att huset i fråga är över 100 år gammalt och att det på senare tid genomgått en grundförstärkning då man haft stora sprickbildningar i några av lägenheterna. Man har även planerat för att inom en snar framtid genomföra en fasadrenovering.

– Vi är så noga med den här fastigheten, men man får vara observant. Jag vill inte att någon olycka ska hända, säger den boende.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.