Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Enligt GP/Sifos lokala väljarbarometer hade 13,4 procent av väljarna röstat på Vänsterpartiet i ett kommunval.  Bild: Stefan Berg
Enligt GP/Sifos lokala väljarbarometer hade 13,4 procent av väljarna röstat på Vänsterpartiet i ett kommunval. Bild: Stefan Berg

Bernmar: "Fler ser oss som den viktigaste rödgröna aktören"

Vänsterpartiet och Socialdemokraterna kan vara på väg att bli jämnstora fullmäktige, enligt GP/Sifos lokala väljarbarometer.
– Vi kommer fortsätta visa att vi är det rödgröna alternativ som tydligast står upp för ett rättvist Göteborg, säger kommunalrådet Daniel Bernmar.

Miljöpartiet och Socialdemokraterna rasar i GP/Sifos lokala väljarbarometer, men Vänsterpartiet växer.

Enligt mätningen har de i dag 13,4 procent av stödet. Det kan ställas i kontrast till valresultatet 2014 som var 9,4 procent. Skulle opinionsstödet hålla i sig kan man tala om ett parti som är nästan jämnstort med Socialdemokraterna, som i mätningen får 15,4 procent av stödet.

LÄS MER: Katastrofsiffror för S i Göteborg

LÄS MER: S om katastrofresultatet: "Jag har goda förhoppningar"

LÄS MER: Då: Socialdemokratins flaggskepp - nu: opinionskris

Hårt arbete har lönat sig

Daniel Bernmar menar att hårt politiskt arbete lönat sig för Vänsterpartiet.

– Uppenbarligen är det ju fler som ser Vänsterpartiet som den viktiga aktören i det rödgröna samarbetet. Det är jag jag ju nöjd med.

Trots bakslaget är det rödgröna blocket fortfarande störst. Men om det blir ett fortsatt samarbete är något som får redas ut först efter valdagen.

– Vi går till val som enskilda partier, det har vi alltid gjort och så ämnar vi att fortsätta att göra, säger Daniel Bernmar och fortsätter:

– Vi har haft ett samarbete i åtta år, det har varit positivt och gett mycket till Göteborg. Vi hoppas förstås på att kunna fortsätta göra det i framtiden.

LÄS MER: M utesluter inte samarbete med Demokraterna

Under den senare delen av mandatperioden har de rödgröna varit splittrade i vissa frågor, men enligt Daniel Bernmar har Vänsterpartiet hela tiden hållit sig till den rödgröna politik som man enades kring för snart fyra år sedan.

LÄS MER: GP/LIVE: Missa inte GP:s valdebatt 24 april

LÄS MER: Så vände Wannholt Göteborgspolitiken upp och ned

LÄS MER: Wannholt: "Annat än tvåsiffrigt är ointressant"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.