Bardiya Pajouhis inställning till nya våldtäktsmisstankarna

Nu har den dömde festfixaren Bardiya Pajouhi förhörts om nya våldtäktsmisstankarna. Hans inställning: nekar.

Just nu avtjänar festfixaren Bardiya Pajouhi ett fängelsestraff på anstalten Salberga för att ha dömts till fängelse i nio år för två grova våldtäkter, våldtäkter av normalgraden, sexuellt tvång och kränkande fotografering.

Tillvägagångssätten ska ha varit de samma: Kvinnorna bjöds på alkohol och droger och när de blivit medvetslösa utnyttjade han dem sexuellt.
– Bilden av festfixaren är att när han har tillfälle att ge sig på berusade kvinnor så gör han det, sa kammaråklagare Jim Westerberg som då ledde utredningen.

Och mycket dokumenterades på hans mobil.
– På bilder och videofilmer ser vi hur de här unga kvinnorna sover eller varit medvetslösa. I vissa fall har de varit så drogade och berusade att de inte ens vetat om att det hänt, förrän vi började ställa frågor, har Westerberg berättat.

LÄS MER: Nya våldtäktsmisstankar mot festfixaren Bardiya Pajouhi

Mörkertal

Brotten han dömts för begicks mellan 2012 och 2016 men i utredningen fanns ett glapp.
– Det finns inget från 2013 och 2014 i hans mobil. Han har dessutom haft flera mobiler så man kan inte utesluta att det hänt saker under den här luckan, sa Jim Westerberg tidigare.

Han fortsatte:
– Han har varit ute dagligen och festat och då kan man misstänka att han kommit i ytterligare liknande situationer, men vi har inte lyckats komma längre än så här. Det gör att vi misstänker att det kan finnas ett mörkertal med okända målsäganden.

LÄS MER: Krögaren och festfixaren döms för flera sexbrott

Nekar till nya misstankar

Därför har utredningen mot honom fortsatt. I förra veckan kom det fram att förundersökning rörande ytterligare två våldtäkter inletts.
– Vi befinner oss i ett läge där vi inte vet vart det tar vägen. Det kan ju vara så att det inte blir något av det. Men han ska höras om det och delges misstanke, så får vi se vad det leder fram till, sa då kammaråklagare Stefan Lind som leder den nya utredningen.

I början av veckan hölls förhör med den numera inspärrade Bardiya Pajouhi. Han delgavs misstanke om brott – men han nekade.

Brotten han nu misstänks för ska ha inträffat i Göteborg i november 2012 och februari 2014. 

LÄS OCKSÅ: Festarrangör misstänkt för serievåldtäkter

Dömdes med Atlassi

För de grova våldtäkterna dömdes Bardiya Pajouhi tillsammans med Göteborgskrögaren Navid Atlassi. Atlassi dömdes till fängelse i sex år.

Männen påstod att fallet med de unga kvinnorna var "en härlig utekväll som slutat i ett överraskande positivt gruppsex". Viktig bevisning var dock filmer och bilder som visade hur offren var mer eller mindre medvetslösa i samband med att de två männen våldtog dem.

LÄS MER: Bardiya Pajouhi och Navid Atlassi döms för krogvåldtäkterna

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.