Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bakläxa för Römosseskolan

Römosseskolan fortsätter att vara i blåsväder. Nu får skolan bakläxa av Skolinspektionen när det gäller diskriminering och kränkningar.

Det är skolans plan för hur man ska bemöta diskriminering och kränkningar som enligt Skolinspektionen inte lever upp till lagens krav.

Skolan fick i somras kritik av inspektionen sedan en tillsyn visat att vuxna på skolan kränkt elever och att pojkarna hade anmärkningsvärt bättre betyg än flickorna.

Som svar på kritiken lämnade skolans ledning den 30 september in en åtgärdsplan om hur man planerar att komma till rätta med bland annat diskriminering och kränkningar.

Men planen sågas nu delvis av Skolinspektionen, som i en skrivelse menar att den inte motsvarar de krav som lagen ställer.

Inspektionen är inte heller nöjd med det pedagogiska ledarskapet på skolan, och menar även att skolan har för dålig koll på om eleverna riskerar att inte få godkända betyg.

- Man måste ha kontroller så att man upptäcker eventuella problem i tid och kan sätta in åtgärder, säger Carina Abréu, avdelningschef på Skolinspektionen i Göteborg.

Det har varit många turer kring skolan. Är man på väg åt rätt håll nu?

- Det går inte att säga. Nu har skolan till och med 25 oktober på sig att svara. På torsdag kommer inspektörerna att göra ett besök på skolan och titta på hur man jobbar med de delar som vi är nöjda med.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.