Badbussen - ett populärt sommarnöje

ANNONS
|

Regnet står som spön i backen och Komettorget är nästan helt tomt när en familj plötsligt kommer springande.

Med andan i halsen och påsarna fulla med korvbröd kliver de ombord.

Det är första gången Sarah Nyangena och hennes familj tar badbussen från Bergsjön.

- Vi försöker att hitta på något varje dag och åker med på de flesta aktiviteter som ordnas. Vi har varit på Fun City och Skara sommarland. Barnen älskar bussresorna, de åker hellre buss än bil, säger Sarah Nyangena.

Turen ska egentligen gå mot havet, men Amundön i ösregn röstas ner med en röst. Alternativet Lundbybadet visar sig vara stängt, men när det står klart att plan C går i lås - och att Frölunda simhall dessutom har rutschbana - hörs glädjetjut bland barnen.

ANNONS

- Jag ska hoppa som superman! säger Daniel Shahroozi.

Utsikten från Älvsborgsbron blir därför det enda vi ser av havet, men trots att de flesta hoppats på en dag i naturen är det ingen i badbussen som deppar.

- Det är bra för barnen att det händer något, på skolveckorna hinns det inte med så mycket och i det här vädret blir det lätt långtråkigt. Här får de träffa andra barn och dessutom får de träna på att simma, säger Sarah Nyangena.

Fast kanske är det lika mycket föräldrarna som behöver öva.

Rebecca Ntege har precis börjat simskolan och testar med dynor tillsammans med de minsta i lilla bassängen.

- Jag började förra veckan, så det är bäst såhär, säger hon och spänner på sig dynan.

Familjen Shahroozi-Piraei åker också med för första gången och är snabba ner i vattnet.

- Pojkarna är väldigt aktiva och cyklar mycket annars. Jag är redan helt slut men de verkar orka hur mycket som helst, säger Noushin Piraei.

Badbussen är ett samarbetsprojekt mellan föreningen Tidsnätverket och Familjebostäder i Bergsjön. Trots att bussen prickat de regniga dagarna har drygt 60-talet personer rest med badbussen i sommar.

– Nästa vecka kör vi igen. Då hoppas vi på havet, igen, säger Anna Sanne Göransson.

ANNONS

Badbussen Bergsjön avgår torsdagar 9.00 mot Amundön. Vid regn till ett inomhusbad. Kostnad: Vuxna 10 kr Barn 5 kr. Biljetter: Familjebostäders kundcentrum i Bergsjön.

Hållplatser: Gärdsås Torg, Komettorget och Rymdtorget.

Badbussen Kortedala avgår tisdagar 9.00 mot Amundön. Vid regn till ett inomhusbad. Kostnad: Vuxna 10 kr Barn 5 kr. Biljetter: Receptionen, Förstamajgatan 2. Hållplatser:

Årstidstorget, Citytorget, Förstamajgatan, Kortedala torg, Nymånegatan, Gamlestadsskolan.

ANNONS