Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den misstänkte tjuven greps vid 11-tiden av polisen vid Ale torg i Nödinge norr om Göteborg. FOTO: Christer Grändevik 

Båttjuv gripen efter helikopterjakt

En misstänkt båttjuv har gripits norr om Göteborg. Polisen lyckades spåra upp tjuven med helikopter efter att ha följt en gps-sändare på den stulna båten. – Det är kanonbra, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

Teknikens framsteg är till stor hjälp för polisen när de ska klara upp brott. Vid 10-tiden under lördagsförmiddagen upptäckte en båtägare vid småbåtshamnen Hinsholmskilen i västra Göteborg att hans ribbåt var stulen. 

Med hjälp av en gps-sändare, som sitter gömd på båten, kunde ägaren själv följa hur den rörde sig in mot centrala Göteborg innan färden fortsatte norrut längs E6. 

Efter att båtägaren kontaktade polisen sattes en helikopter in i jakten. Vid 11-tiden kunde den misstänkta tjuven gripas vid Ale torg i Nödinge norr om Göteborg.  

– Där grips en förare av ett ekipage med en trailer och en båt som vi misstänker är stulna. Det är kanonbra med gps-sändare, sändarna ger oss en möjlighet att snabbt komma tillrätta med saker som har försvunnit, säger Tommy Nyman. 

Föraren av det stoppade ekipaget är enligt polisen i nuläget misstänkt för båtstöld och även för tillgrepp av båttrailern. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.