Båtolycka i Nordre älv – en person till sjukhus

Hussein var på väg för att ta upp båten för säsongen. Men plötsligt fastnade tampen i drevet och båten började ta in vatten. En stor räddningsinsats inleddes på Nordre älv på fredagskvällen, och en av Husseins medpassagerare fick föras till sjukhus med ambulans.
– Jag fick panik, säger Hussein.

ANNONS
|

Det dramatiska larmet kom till SOS Alarm klockan 18.16. En fritidsbåt tog in vatten, och en person var skadad, efter en kollision på Nordre älv.

Räddningstjänsten, polis och ambulans skickades till platsen. Där befann sig Hussein tillsammans med ytterligare tre kollegor ombord på båten.

Hussein körde båten, som skulle tas upp på land för säsongen. Just när de kommit fram, till Kornhalls färjeläge, var olyckan framme.

Tampen fastnade i drevet, vilket skapade ett hål i båten. Den började ta in vatten samtidigt som det small till.

– Det var en rejäl smäll, säger Hussein.

Person skadades i olyckan

I och med att han själv höll i ratten stod Hussein relativt stadigt. Men de andra personerna ombord höll inte i sig på samma sätt.

ANNONS

– Jag kände panik och blev orolig för de andra passagerarna. Det var mycket adrenalin.

Hussein körde båten när tampen fastnade i drevet.
Hussein körde båten när tampen fastnade i drevet. Bild: Jonas Lindstedt

En person slog sig, började blöda från pannan, och fick senare föras med ambulans till sjukhus. Skadeläget för personen är i nuläget oklart.

Båt bogserades till land

Räddningstjänsten kom till platsen och sjösatte sin egen båt. Mindre än en timme efter att larmet kommit in var fritidsbåten bogserad till land.

– Vi tog in båten och de ombord togs omhand, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Hussein är tacksam för hjälpen de fick.

– Jag vill ge en extra eloge till räddningstjänsten. De var väldigt snabba och hjälpte till så att det inte blev värre.

Kornhallsfärjan stoppades

Färjetrafiken på Kornhallsleden stoppades tillfälligt på grund av räddningsinsatsen, vilket orsakade viss köbildning på vägen fram till färjeläget.

Klockan 19.12 meddelade Trafikverket att färjetrafiken kunde återupptas. Polisen har skrivit en anmälan om sjöolycka, utan misstanke om brott.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS