Torsten Sörvik, båtbyggare.
Torsten Sörvik, båtbyggare.

Båtbyggaren hoppas att Långgatsdebatten fortsätter

ANNONS
|

Vilka reaktioner har du fått efter artikeln?

- Jag var inte så tillgänglig i helgen men har fått sms, pratat med grannar och en kompis i Stockholm som hade läst. Den är väldigt delad på facebook. Överlag har jag fått positiva reaktioner, folk uppskattar att jag är saklig. Det är lite stärkande men helst vill man ju att det ska bli en fortsättning på debatten, att någon annan tar vid.

Artikeln avslutas med en rad frågor, räknar du med få några svar?

- Jag slänger ut frågorna för vem som helst som vill ta i dem. Drömscenariot är ju att någon som har kunskaper och möjligheter tar det vidare och besvarar dem. Inte till mig, men det finns ju ett allmänintresse. Den mer komplicerade aspekten är den om den demokratiska processen, det är rimligt att någon besvarar frågorna. Jag har gjort det jag kan göra, jag är ju hantverkare och har inte riktigt de redskapen.

ANNONS

För egen del har du gett upp Långgatan?

- Jag har inte gett upp, jag har valt väg. Om jag skulle ägna mig åt att bita mig fast här skulle det ta all min tid och jag är mån om min verksamhet. Jag tittar på några olika alternativ, det är en utmaning i det också, men jag är för gammal och för ung för att bita mig fast.

Är du orolig debatten, om det här och samhället i stort, tystnar?

- Inte att den ska tystna men jag vill att folk ska vakna. Jag har känslan av att det här pågår hela tiden, och att det inte sköts på rätt sätt. Det är kompisrelationer och lättvindiga beslut och sedan försöker man skyla över i efterhand. Nu kom det nära mig och då vill jag lyfta det.

Vad händer nu?

- Konkret tror jag att planprocessen kommer att gå i stå, planerna är alltför kontroversiella. Min önskan och avsikt med debattinlägget är att någon annan tar vid. Finns här någon korruption, om inte, hur kan man göra för att det ska ske på ett öppnare sätt?

ANNONS