Bättre än väntat för kvinnorna

ANNONS
|

Det var i går som fem kvinnor hittades medvetslösa i Härryda, där de befann sig för att delta i en buddistisk ceremoni.

En av kvinnorna stod utom vård och avled. Tre andra fördes till Östra sjukhuset i Göteborg för vård i tryckkammare. Efter två av tre behandlingar var alla tre kvinnorna vakna ur medvetslösheten och kunde kommunicera med omgivningen.

Tillståndet är, efter söndagsförmiddagens avslutande behandling, betydligt bättre än vad vårdpersonalen först hade räknat med. Kvinnorna lämnar därför den intensivvårdsavdelning, där de har vårdats. I stället kommer de till en vanlig vårdavdelning, där de ligger kvar för observation.

Än kan dock ansvariga läkare inte göra något uttalande om huruvida kvinnorna kommer att få hjärnskador. Skador som bestående koncentrationssvårigheter och huvudvärk visar sig inte förrän efter upp till tre veckor.

ANNONS

Den svårast skadade kvinnan, som behandlas i tryckkammare på Uddevalla sjukhus, är fortfarande medvetslös och nedsövd i respirator.

- Tillståndet är fortsatt allvarligt. Nu återstår en behandling i tryckkammare, sedan får man hoppas på naturens läkande krafter, uppger Tommy Borg, bakjour på anestesikliniken på Uddevalla sjukhus.

Risken är betydande att kvinnan kommer att drabbas av bestående hjärnskador.

ANNONS