Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bästa midsommarvädret finns i Göteborg

Midsommar + Göteborg = regn. Så brukar det vara. Men i år tar den regniga staden revansch och bjuder på bästa midsommarvädret i hela landet.
– Alla som är i Göteborg i dag är verkligen på rätt plats, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Han svarar från ett kontor i Stockholmsområdet. Det är gråmulet, kallt och regnigt, berättar han. Utanför GP:s fönster skiner solen från en klarblå himmel vid tiotiden på Midsommarafton.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Ja, i år har ni dragit en vinstlott. Det är mest sol längs västkusten och det ser ut att fortsätta så under hela dagen, säger Christoffer Hallgren.

LÄS MER: Så blandar du göteborgska midsommardrycken "flepp"

Enligt prognosen kommer det komma en del moln framåt eftermiddagen och vi får "växlande molnighet" som meteorologer kallar det – men fortfarande mer sol än på andra håll. Framåt kvällen klarnar det dessutom upp.

– Det ser ut att bli en solig och behaglig kväll för Göteborgsområdet. Temperaturerna är inte något att hänga i midsommarstången, men har man det bäst i Sverige kan man inte klaga, säger Christoffer Hallgren.

LÄS MER: Här kan du fira midsommar

Temperaturen kommer vara mellan 15 och 16 grader under dagen. Dessutom kommer det blåsa under större ända fram till kvällen.

– Det är rätt starka vindar men i jämförelse med Gävle exempelvis där det nästan var stormstyrka är det helt okej. Under kvällen avtar vinden också så det kommer bli en bra avslutning på dagen.

LÄS MER: Så firar landslaget midsommar i Ryssland

Och värmen, när kommer den? Även där har Christoffer Hallgren goda nyheter.

– Bara man tar sig igenom midsommarhelgen stiger temperaturerna. Det börjar redan på söndag med temperaturer över 20 grader. På måndag kan vi komma upp i riktiga högsommartemperaturer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.