Göteborg har Sveriges just nu kanske bästa väder. Men snart kommer mer snö.
Göteborg har Sveriges just nu kanske bästa väder. Men snart kommer mer snö. Bild: Bild: GP

Bäst väder i Göteborg – men snart snöar det igen

För den som gillar sol och klarblå himmel hade Göteborgs-regionen bäst väder i landet under söndagen.
– Det spricker upp från väst, så ni i Göteborg är först ut, säger Christoffer Hallgren, meteorolog vid Foreca. Men snart kan det bli kraftigt snöfall även över Västsverige.

ANNONS
|

Snökaos, med nedfallande träd, strömavbrott, inställda flygavgångar och stillastående kollektivtrafik, råder just nu runt om i Sverige. Såväl Blekinge som Stockholmsområdet är hårt drabbat av snöfall och ett lågtryck som nu rör sig åt norr, mot Västerbotten och Västernorrlands län.

Men Göteborg har klarat sig – hittills. I och runt staden var det istället klart, kyligt och soligt på söndagen. Det fina vädret kan dock vara kortvarigt.

Regn och snö

– Nästa snöområde väntas dra in över Västsverige i morgon, måndag, mitt på dagen. Då stiger temperaturerna och det kan väntas blötsnö och blåst, säger Christoffer Hallgren.

SMHI har utfärdat en så kallad klass 1-varning för snöfall i Västra Götaland från måndag eftermiddag. Då förmodas uppemot 10 cm snö falla under sex timmar. Närmast kusten väntas nederbörden dock mest falla i form av regn.

ANNONS

Växlande klart och mulet

Växlingar väntas sedan under hela veckan. Klart och kyligt väder med solchanser byts mot mildare temperaturer och nederbörd i form av både snö och regn. Redan på tisdag väntas det till exempel bli klart igen.

– Sedan drar ett nytt nederbördsområde, med regn, in under torsdagen, säger Christoffer Hallgren.

ANNONS