Död man hittad i dike – polisen misstänker mord

En död man hittades under torsdagen i ett naturområde i Biskopsgården. Polisen vet inte vem mannen är. En förundersökning med rubriceringen mord, alternativt dråp, har inletts.
– Vi vet inte hur personen avlidit, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS
|

Under torsdagsförmiddagen hittades en livlös person i ett dike i närheten av Hagelvädersgatan i Biskopsgården.

På torsdagskvällen bekräftade polisen att den avlidne är en man – men man vet inte vem det är.

– Vi har uppgifter som pekar i en riktning, men det är inget som är bekräftat, säger Hans-Jörgen Ostler.

Den makabra upptäckten gjordes av en privatperson som slog larm och polis och ambulans kallades därefter till platsen. Larmet kom klockan 09.27 och någon timme senare gick polisen ut med information om dödsfallet.

Polisen har inlett en förundersökning med rubricering mord alternativt dråp. Personen är ännu inte identifierad och presstalesperson Stefan Gustafsson understryker att de i nuläget inte vet vad som hänt.

ANNONS

– Vi vet inte hur personen avlidit, säger han strax före lunch.

Anträffades i närheten av Svarte mosse

Fyndplatsen ligger i naturområdet Svarte mosse, även kallad Sjumilaskogen. Ett stort område spärrades av i naturområdet och under eftermiddagen arbetade polisens tekniker vid fyndplatsen.

Platsen där teknikerna arbetade ligger utan insyn från bostadshus eller arbetsplatser. Vägen där polisen arbetade mynnar i ena hållet ut till ett industriområde. Vid en arbetsplats närmast avspärrningarna var dödsfallet under torsdagen det självklara samtalsämnet.

En person berättade för GP att han gjorde en iakttagelse timmarna innan kroppen anträffades. Uppgifterna har nu lämnats över till polisen.

Polisens presstalesperson Stefan Gustafsson berättade vid lunchtid att polisen fortfarande var i en insamlingsfas. Uppgifterna som hämtas in bland annat från utredningens egna undersökningar från platsen kommer nu att gås igenom med övriga tips och iakttagelser från allmänheten för att få mer klarhet i vad som kan ligga bakom dödsfallet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS