Såhär såg det ut i Göteborg 2010.
Såhär såg det ut i Göteborg 2010.

Avenyn släcks ned i kväll - för klimatets skull

Hela världen släcks i en timma under Earth hour. I Göteborg kommer det märkas bland annat genom en nedsläckt Avenyn.

ANNONS
|

Earth hour hölls för första gången i Sydney år 2007. Sedan dess har det varit årligt återkommande med syftet att lägga fokus på det globala klimatet. I år blir den nionde gången i ordningen.

Evenemanget pågår från halv nio till halv tio på kvällen. I Göteborg kommer sträckan från Gustav Adolfs torg hela vägen till Götaplatsen att släckas ned när Trafikkontoret och Higab släcker ned all gatu- och fastighetsbelysning, skriver Göteborgs stad. Dessutom kommer de Lisebergsattraktioner som normalt sett lyser att släckas.

På Frilagret arrangerar den ideella organisationen Musiker mot rasism en akustisk konsert. När klockan slår 20.30 kommer Frilagrets lampor att släckas och förstärkare att stängas av.

ANNONS

- Klimat och flyktingpolitik hänger ihop, så det känns naturligt att uppmärksamma Earth Hour. Klimatförändringarna påverkar tillgången till resurser i form av bland annat mat, och kan göra att människor tvingas fly från ställen som är hårt drabbade, säger Musiker mot rasisms ordförande Alexander Goldman till vartgoteborg.se.

Earth hour arrangeras av Världsnaturfonden (WWF), en partipolitiskt obunden ideell organisation som funnits sedan 1961.

ANNONS