Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Beväpnad med kniv och ett skohorn i metall knackade kvinnan på hos sin granne i Högsbo. Bild: Mostphotos
Beväpnad med kniv och ett skohorn i metall knackade kvinnan på hos sin granne i Högsbo. Bild: Mostphotos

Attackerade granne med kniv – fick bo kvar i nio månader

Kvinnan attackerade sin granne med en Ikeakniv och sa att han var muslim som hade ”bögsex”. När polisen kom krävdes två omgångar pepparspray innan kvinnan släppte det skohorn i metall som hon också beväpnat sig med.
Trots attacken tog det nio månader innan kvinnan tvingades lämna sin lägenhet, rapporterar Hem&Hyra.

I mars förra året fick en 25-årig man i Högsbo minst sagt ovälkommet besök. Klockan två en natt bankade det plötsligt på dörren till hans lägenhet. Utanför stod hans granne, en kvinna i 40-årsåldern, beväpnad med en rejäl Ikeakniv samt ett skohorn i metall.

Enligt Hem&Hyra, som först berättade om händelsen, har kvinnan en lång historia av psykisk ohälsa och tvångsvård.

Kvinnan trodde att någon i mannens lägenhet hade skrikit ”vi ska döda nassehoran” och syftat på henne. Hon trodde också att hennes lillebror befann sig i mannens lägenhet. ”Hon sa att jag var muslim och hade bögsex och att det är förbjudet med homosexualitet när man är muslim”, säger 25-åringen också i förhör.

LÄS MER: Duschsovare vräks efter dyra vattenskador

Fick bo kvar i nio månader

Mannen uppger att kvinnan försökte hugga honom i ansiktet, varpå han knuffade ut henne och ringde polisen. När de anlänt krävdes det två omgångar pepparspray innan kvinnan gav sig.

Fastighetsägaren ville säga upp kvinnans kontrakt och fick hyresnämnden med sig. Kvinnan överklagade dock till Svea Hovrätt. Den högre instansen gick på samma linje som de tidigare. Under de nio månader som processen tog kunde kvinnan dock bo kvar.

Historien har satt djupa spår i den 25-årige mannen.

”Jag mår jättedåligt, jag kollar bakom mig hela tiden, när jag ska låsa min dörr. Hemmet ska vara en trygghet. Innan hade jag alltid på mig hörlurar, men nu vågar jag inte sätta på dem då jag tror att någon ska komma och ta mig”, säger han i polisförhör.

LÄS MER: Facebookdiskussionen slutade med ett brutalt mordförsök

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.