Arek filmade när förarlösa bilen kraschade på bron

Arek lyckades filma när den förarlösa bilen på Göta älvbrons uppfällda klaff plötsligt började rulla.
– Det var bara en tidsfråga innan något skulle hända, säger han.

ANNONS
|

GP har berättat om parkeringen som inte riktigt klaffade.

En anställd vid kommunens park- och naturförvaltning hade i uppdrag att öppna klaffen på bron som i väntan på rivning är avstängd för biltrafik.

Den vanligtvis markerade p-platsen för bropersonal hade dock tagits bort under den inledande demonteringen och det bar sig inte bättre än att broöppnaren parkerade för långt bak – på själva klaffen.

Så när brokklaffen åkte upp följde tjänstefordonet med...

”Tänkte att det här slutar inte bra”

Samtidigt satt Arek i sin bil i närheten för att för första gången åka över den sprillans nya bron.

– Jag tittade mot den gamla bron och såg bilen följa med upp. Jag tänkte att det här kan aldrig sluta bra och hann få fram kameran, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Parkeringsbromsen måste ha varit tillslagen för först stod bilen helt still, men när lutningen blev för stor började den rulla – och kraschade. Det small rätt bra, säger han.

LÄS MER:Parkeringen på Götaälvbron som inte klaffade...

Han säger att han såg att det inte fanns någon person i bilen och heller ingen i närheten.

– Det var en lättnad förstås. Sen kom polisen ganska snabbt och jag tänkte att då löser sig väl det hela. Det började dessutom bli min tur att köra upp på den nya bron, berättar han.

”Fick förstås en chock”

Olyckan inträffade i onsdags och på torsdagen bekräftade Morgan Davidsson, enhetschef på park- och naturförvaltningen, de faktiska omständigheterna. På måndagen förklarade han att det aktuella området nu ska vara markerat så att liknande olyckor inte ska inträffa.

– Det hela såg nog mer dramatiskt ut än det var. Bilen fick sig en rejäl smäll i fronten, men det var inte värre än att det gick att köra den därifrån, säger han och fortsätter:

– Broöppnaren fick sig förstås en chock när det hände, men annars gick det bra. Det hela upplevdes nog mest som pinsamt, säger Morgan Davidsson.

LÄS MER:Så kommer rivningen av Götaälvbron att gå till

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS