Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

April inleds med sol, moln, hagel regn och blötsnö, ett typiskt aprilväder. Bild: Vegard Grøtt/ Per Wahlberg/Hasse Holmberg
April inleds med sol, moln, hagel regn och blötsnö, ett typiskt aprilväder. Bild: Vegard Grøtt/ Per Wahlberg/Hasse Holmberg

Aprilväder inleder april

På långfredagens eftermiddag dök en hagelskur upp över Göteborg, och det kan komma mer av den varan enligt SMHI. Vädret i påsk väntas bli väldigt varierande med sol, moln, regn och blötsnö – ett klassiskt aprilväder.

Påskhelgen och april har precis startat och många hoppas säkert på värme och sol. Och sol blir det en del av, men inte så mycket värme att hurra för – för den som kanske vill äta sill ute. Göteborg har väldigt varierande väder att vänta den kommande veckan.

På långfredagens eftermiddag dök en hagelskur upp lite oväntat i stan. Det är inte alls omöjligt att det kommer mer av den varan.

– Hagel är typiskt aprilväder, det kan förekomma och kan komma mer i dag, säger Lars Knutsson, meteorolog på SMHI.

På påskafton blir det en hel del sol, men temperaturen sjunker till mellan sex och sju grader, alltså några grader kallare än på långfredagen. Dessutom blir det nordvindar och blåsigt, så det kan upplevas som småkyligt menar Lars Knutsson.

Inslag av blötsnö

Påskdagen får en mer varierande molnighet och vindar ifrån väst. Temperaturen hamnar då på mellan åtta och nio grader.

För de som tänker vara utomhus natten mot annandag påsk kan det vara bra att ta med sig ett paraply.

– Då kan det passera regn med inslag av blötsnö, men det är inget som lägger sig. Det blir lägre dagstemperatur med runt fem grader, solglimtar och en del moln på annandagen.

Nästa vecka när det är påsklov för de som går skolan är vädret mer osäkert. Men som det ser ut i nuläget blir det soligt på tisdagen och lite regn på onsdagen.

Lars Knutsson säger att rent meteorologiskt är det vår, men den upplevda våren med sköna temperaturer är inte i Göteborg än.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.