Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Anneli Rhedin (M) under en debatt i kommunfullmäktige i oktober förra året, före det att hon blev fullmäktiges ordförande. Bild: Robin Aron
Anneli Rhedin (M) under en debatt i kommunfullmäktige i oktober förra året, före det att hon blev fullmäktiges ordförande. Bild: Robin Aron

Anneli Rhedin (M) lämnar förskolenämnden

Anneli Rhedin (M) lämnar uppdraget som ordförande i förskolenämnden.
– Det går inte att kombinera med uppdraget som kommunfullmäktiges ordförande, säger hon.

Beskedet att Anneli Rhedin (M) begär att få lämna uppdraget som ordförande i förskolenämnden kommer bara en vecka efter turbulensen kring missen med förskoleavgifter för juli månad.

Men de två händelserna har inget som helst samband, säger hon.

Lyfte frågan i juni

– Nej, nej, nej. Jag lyfte det med valberedningen redan i juni att jag ville lämna förskolenämnden och den miss som skedde kring avgifterna var ju inte politisk, det var ett fel som begicks på förvaltningen, säger hon.

Sedan i höstas är Anneli Rhedin ordförande i kommunfullmäktige. Det innebär att hon leder sammanträdena som äger rum en gång i månaden. Men uppdraget som ordförande i kommunfullmäktige – som tidigare ibland kallades borgmästare – innehåller också mycket representation och att kombinera det med uppdraget som ordförande i en facknämnd har visat sig vara för mycket, enligt Anneli Rhedin.

LÄS MER: Förskoleavgiften ska tas ut – trots kommunens miss

Får inte debattera

Och det ställer också till praktiska problem för alliansen.

– Som ordförande får jag ju inte gå upp och debattera i fullmäktige. Det innebär att vi inte haft någon som kan ta förskoledebatterna, säger hon.

Formellt lämnar Anneli Rhedin uppdraget vid kommunfullmäktiges sammanträde den 12 september. Vem som tar över som ordförande i förskolenämnden är inte klart.

LÄS MER: Ansvariga hade helt missat beslutet om fritidsavgift

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.