Anneli Hulthéns nej blev ett ja

ANNONS
|

- Har Anneli några funderingar och synpunkter på sin relation till Göran så tar hon dem med honom direkt, förklarade Hulthéns pressekreterare Gitte Caous, när GP i förra veckan gav Hulthén möjlighet att bemöta Göran Johanssons kritik.

Ett dygn senare hörde Gitte Caous av sig med beskedet att GP i dag måndag kan få en pratstund med Anneli Hulthén. Mer om det i morgondagens tidning.

Göran Johansson berättade i gårdagen GP att han 2002 var på väg att lämna uppdraget som kommunstyrelsens ordförande. Att så inte skedde berodde, enligt Göran Johansson, på att partidistriktets dåvarande ordförande, Frank Andersson, gick bakom ryggen på honom, sprang ifrån ett löfte om att Göran skulle få behålla ansvaret för näringslivsfrågorna och även hävdade att Göran inte längre hade fackens förtroende.

ANNONS

- Det är riktigt att vi diskuterade att han skulle lämna, säger Frank Andersson. Men jag har inget minne av att jag skulle ha sagt det där om facken.

Hade du redan utsett dina medarbetare?

- Hade det blivit aktuellt så hade jag varit intresserad att gå in som kommunstyrelsens ordförande, men det är ju inte säkert att partiet hade velat ha mig där. Så jag hade inte formerat något lag, absolut inte.

Och ansvaret för näringslivsfrågorna?

- Det hade Göran kunnat ha kvar. Som partidistriktets ordförande hade jag kunnat lova det.

Är det du som har dåligt minne eller Göran som har livlig fantasi?

- Göran har ett fantastiskt minne.

ANNONS