Anna Mannheimer engagerar sig i flyktingboenden

På söndagen startade Anna Mannheimer en Facebookgrupp för att erbjuda alternativ till en grupp som är negativ till flyktingboende i Göteborg.

ANNONS
|

"Har för första gången startat en grupp här på Fb. Den heter Kärralundsvallen 2.0 och är ett alternativ till gruppen Kärralundsvallen som vill stoppa planerna på ett flyktingboende. Välkomna!" skriver komikern och journalisten Anna Mannheimer på sin privata Facebooksida.

GP har tidigare rapporterat om att beskedet att bygga 12 tillfälliga flyktingboenden i Göteborg har mötts av protestgrupper på Facebook. Anna Mannheimer erbjuder nu en möjlighet för dem som är positiva till flyktingboende i Kärralundsvallen att uttrycka det. Beskrivningen lyder:

"En grupp för oss som inser att vi är oerhört privilegierade och är införstående i att om man är stark då måste man vara snäll och hjälpa till. Även om det ibland känns besvärligt."

ANNONS

Gruppen Kärralundsvallen beskriver att de finns till för att sprida information "i positiv och konstruktiv anda". Deras mål är att förhindra att ett av de tolv tillfälliga flyktingboenden, som är planerade i Göteborg, ska byggas på Kärralundsvallen i Örgryte.

Läs också:Därför är Mannheimer positiv till flyktingboendet

ANNONS