Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Anna hittade guldmedalj på stan – nu efterlyser hon den rätta ägaren

När Anna Wallin från Kållered gick över vägen i centrala Göteborg såg hon ett ovanligt föremål på marken. Nu söker hon efter den rätta ägaren.

Föremålet var en guldmedalj prydd med kung Carl XVI Gustafs ansikte och en blå rosett. På baksidan står Berit Peterssons namn ingraverat.

– Jag hittade medaljen på övergångsstället mellan Nordstan och centralstationen och sedan dess har jag letat efter den riktiga ägaren, säger Anna Wallin.

Uppskattad arbetsinsats

Medaljen som Anna Wallin hittade delas ut av Kungliga patriotiska sällskapet för uppskattad arbetsinsats. Sällskapet delar ut två olika varianter beroende på om personen har arbetat 15 eller 20 år.

Trots att det bara gått två veckor sedan Anna hittade medaljen har hon redan hunnit göra en del efterforskningar.

– Jag har skrivit till arbetsgivarverkets presskommunikatör och frågat om de kan spåra ägaren men det går tyvärr inte.

Ingen som svarar

Genom olika upplysningstjänster har Anna Wallin kunnat hitta två stycken Berit Petersson i Göteborgsområdet men ingen har nappat än så länge och på sociala medier vänder sig nu Anna Wallin till allmänheten för hjälp.

– Jag tänker att om jag själv fått en medalj för lång och trogen tjänst och så tappar jag den utanför Nordstan så hade jag verkligen velat ha tillbaka den, säger hon och fortsätter:

– Men det är klart att det kan vara många som tror att jag har något annat för mig, att jag försöker luras när jag säger att jag hittat deras medalj.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.