Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Göteborgaren Angela Daniela Polanco flyttade för två år sedan till Miami för att uppfylla sina drömmar. Den 3 januari gick hon tragiskt bort i en trafikolycka.  Bild: Privat
Göteborgaren Angela Daniela Polanco flyttade för två år sedan till Miami för att uppfylla sina drömmar. Den 3 januari gick hon tragiskt bort i en trafikolycka. Bild: Privat

Angela från Göteborg omkom i trafikolycka i Miami

För två år sedan flyttade 33-åriga Angela Daniela Polanco från Göteborg till Miami för att uppfylla sina drömmar.
Den 3 januari gick hon tragiskt bort i en våldsam trafikolycka i sin nya hemstad.
– Angela var känslig och kärleksfull men samtidigt tuffast av oss tre systrar och tog hand om vår ensamstående mamma, säger storasystern Nicole Del Pilar Baalbaki.

Efter att ha vuxit upp tillsammans med sina systrar och sin ensamstående mamma i Västra Frölunda bestämde sig mellansystern Angela Daniela Polanco för två år sedan för att korsa Atlanten och pröva sina vingar i Miami i Florida.

Storasystern Nicole berättar att den långa flytten på ett bra sätt beskriver hennes lillasyster då Angela aldrig satte några begränsningar för vad vare sig hon själv eller någon som stod henne nära kunde uppnå.

– Hon var underhållande, smart och extremt noggrann. Angela jobbade hela tiden mot mål och utveckling i allt hon gjorde, säger Nicole som tidigare även pratat med Aftonbladet.

"Tuffast av oss systrar"

Familjen kommer ursprungligen från Chile, men det är i Göteborg som Angela och hennes systrar växte upp. Och trots att Angela var yngre än Nicole, berättar hon att det var hennes lillasyster som var navet i familjen som alltid såg till att alla hade det bra.

– Hon var känslig och kärleksfull men samtidigt tuffast av oss tre systrar och hon tog hand om vår ensamstående mamma och inspirerade verkligen alla, säger Nicole Del Pilar Baalbaki.

Efter att ha tagit en examen på Chalmers utbildade hon sig senare till affärsutvecklare, och hon läste även kurser i ledarskap i Försvarsmaktens regi.

Efter en semesterresa till Miami blev drömmen om att leva i den amerikanska metropolen så stark att hon bestämde sig för att bosätta sig i staden.

– Min mamma fotade av en vägg i hennes lägenhet i Miami som var fylld med massa små lappar som hon hade satt upp där för att hon skulle kunna arbeta mot sina mål, säger storasystern Nicole.

I lägenheten i Miami hade Angela satt upp lappar för att hela tiden kunna komma vidare och uppnå sina drömmar. . Bild: Privat
I lägenheten i Miami hade Angela satt upp lappar för att hela tiden kunna komma vidare och uppnå sina drömmar. . Bild: Privat

Efter bara två år i USA hade hon också kommit en bra bit på vägen då hon hade fått en anställning som affärsutvecklare och vid sidan av sitt jobb även arbetade som personlig tränare. Den fortsatta drömmen var att starta upp en egen verksamhet inom träning och hälsa, som var Angelas stora passion i livet.

Kördes ihjäl av minibuss

Bara tre dagar in på 2019 fick Angela Daniela Polacons dröm ett fruktansvärt och tragiskt slut, samtidigt som hennes mamma Pilar var och hälsade på henne i USA.

När Angela var på väg hem från sitt arbete på sin scooter dök en minibuss plötsligt upp och körde på henne på Alton Road längs Miami beach.

33-åringen kördes efter den våldsamma krocken till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

– Jag hörde kraschen och när jag kom rönt hörnet var det folk överallt. Jag såg kvinnan på motorcykeln och sedan såg jag hur en annan person stod och lutade sig över henne och försökte prata med henne innan ambulans och polis dök upp, berättar ett vittne för den lokala tv-stationen Channel 10, som är en del av den amerikanska tv-jätten ABC News nätverk.

Minnesceremonin i Katolska kyrkan

Enligt tv-kanalen kördes bilen av en 54-årig man och händelsen kommer nu fortsatt att utredas av den lokala polisen.

För familjen hemma i Göteborg är saknaden stor. På söndag kommer familjen att hålla en minnesstund för Angela i Katolska kyrkan i Göteborg. Trots att den största delen av släkten bor i Chile har redan över 50 personer anmält att de kommer att närvara vid ceremonin.

– Många har hört av sig för de vill besöka henne eller få möjlighet att delta i en minnesceremonin. Min familj välkomnar alla. Angela gjorde stort intryck hos alla oavsett om de träffat henne för bara en minut eller en vecka, säger Nicole Del Pilar Baalbaki.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.