Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ammunition anträffad efter polisjakt

När polisen stoppade ett fordon i Högsbo flydde en för polisen känd person från platsen. Under flykten misstänks han ha kastat i från sig ett föremål som innehöll ammunition. Totalt greps fyra män som nu misstänks för vapenbrott.
– Det handlar om fyra män som enligt vår uppfattning är involverade i grov organiserad brottslighet, säger polischefen Dan Windt.

Händelsen inleddes vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen då polisen började köra efter en bil som man senare lyckades stoppa vid Pennyngången.

Efterföljandet av bilen inleddes efter att privatpersoner först reagerat på hur fordonet framfördes.

I samband med att polisen körde efter bilen ska en av männen hoppat ut och flytt från platsen. Efter en språngmarsch kom polisen senare i kapp honom.

– Längs vägen som han har sprungit anträffas senare ammunition och enligt patrullens uppfattning är det den här mannen som har kastat ifrån sig det här, säger Dan Windt.

Utöver mannen som flydde greps även tre andra män i bilen.

– Det handlar om fyra män som enligt vår uppfattning är involverade i grov organiserad brottslighet i Frölunda, säger Dan Windt, chef för lokalpolisområde Syd i Storgöteborg.

Efter gripandet genomförde polisen husrannsakan på adresser kopplade till männen.

– Där anträffas ingenting som kan styrka brottsmisstankarna och efter förhör släpps de därför, men de är fortfarande misstänkta för vapenbrott, säger Windt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.