Ambulans och bil i krock

En personbil och en ambulans krockade under onsdagseftermiddagen i Göteborg. En person fördes till sjukhus.

ANNONS
|

Strax efter klockan 14 kom larmet om kollisionen.Olyckan inträffade vid Ramnebacken i Agnesberg.

– Det är en personbil och en ambulans som har krockat. Det har skett under utryckning, bekräftade polisens pressinformatör Stefan Gustafsson.

Olyckan skedde i anslutning till Agnesbergsmotet vid E45. Det blev således påverkan på trafiken på motorvägen.

–Ett körfält på E45 är avstängt i riktning mot Göteborg. Trafiksignalen är släckt i hela den korsningen så man får vara uppmärksam när man passerar, sa Daniel Gustafsson, trafikledare på Trafikverket.

Ingen patient i ambulansen

Polis,ambulans och räddningstjänst larmades till platsen. Ingen ska ha skadats allvarligt vid olyckan.

–Föraren av personbilen har körts till Kungälvs sjukhus för kontroll. Man hade inte konstaterat några skador utan personen kördes ditför kontroll, berättade polisens Gustafsson.

ANNONS

Hur var det med ambulansen?

– Det var ingen patient i ambulansen när krocken inträffade. Ingen av personalen i ambulansen har fått personskador. Ambulansen påkallade fri väg vid tillfället för olyckan.

Räddningstjänsten avslutade sin insats vid 15-tiden.

– Det var bara att ta hand om läckage och sanering för vår del, meddelade Fredrik Johansson, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Trafiksituationen har lättat helt och hållet, enligt Trafikverket.

– Trafiksignalen är igång. Det är nåt fordon kvar på den lilla vägen, men inget som påverkar trafiken på E45, berättade Daniel Gustafsson, trafikledare på Trafikverket.

ANNONS