Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexandra Zazzi i Kockarnas kamp

Kockarnas kamp i TV4 är tillbaka för fjärde säsongen. I årets upplaga tävlar bland andra Alexandra Zazzi, Leila Lindholm, Nils Molinder och Robert Maglia. - Vi har precis avslutat inspelningarna, säger Alexandra Zazzi.

Under inspelningen fick deltagarna inte berätta att de skulle vara med, men nu är det officiellt. Åtta kockar tävlar och en av dem är Alexandra Zazzi, känd från tv och återkommande skribent i GP.

- Det känns jätteroligt. Det är en ära och prestige att vara med bland så stora kockar och vara delaktig i det forumet.

Alexandra Zazzi fick frågan om att vara med redan förra året, men då hade hon precis opererat axeln och tackade därför nej. Men så fick hon frågan i år igen.

- Då kände jag att det är klart att jag måste vara med.

Vilken är den största utmaningen med Kockarnas kamp?

- I tävlingen vet man inte så mycket vad man ska tävla i. Man kliver liksom in utan att veta det minsta vad man har framför sig och så ska man prestera, och det är rätt svårt liksom.

Vad är det bästa med att vara med?

- Tävlingen är jätterolig i sig, men själva umgänget med kollegor och utbytet av erfarenheter har nog varit den största behållningen i det här, säger Alexandra Zazzi.

Sammanlagt åtta avsnitt sänds med start 21 september.

Årets tävlande kockar:

Karl Ljung, 42 år, Stockholm. Karl började sin bana 1995 med att praktisera hos Anders och Jonas Dahlbom i Göteborg, sedan Operakällaren i Stockholm. 1999 vann han Årets kock och de senaste åren har Karl arbetat inom Stureplansgruppen och har byggt upp deras restauranger till absolut toppklass.

Robert Maglia, 50 år, Lund. Robert har jobbat i toppskiktet inom svensk gastronomi de senaste 15 åren med bland annat internationella tävlingar, matgästspel och produktutveckling – oftast tillsammans med Leif Mannerström. Driver kvarterskrogen Enoteca Maglia med, enligt Robert själv, Sveriges bredaste italienska vinlista.

Peter J Skogström, 43 år, Malmö. Driver sex restauranger, med flaggskeppet Mat och vin Slottsparken i Malmö. Peter är delägare i ytterligare fyra restauranger och blev korad till Årets kock 2006. Under många år har Peter varit med i Svenska kocklandslaget och två OS-guld från denna tävling.

Alexandra Zazzi, 48 år, Göteborg. Flitigt anlitad tv-kock, matskribent och kokboksförfattare. Karriären tog sin början med att servera hamburgare i Kungsträdgården i Stockholm, vidare till en krog i New York och därefter har hon drivit två restauranger i Göteborg.

Robert Nilsson, 46 år, Lund. Operativ chef för tre hotell i Lund, bland annat Grand Hotel. Robert har lagat mat på restauranger i både Sverige, Paris och Köpenhamn och är även kocklöftet som blev fotomodell av bara farten. Robert har även tävlat en hel del i matlagning, och en av alla vinster är Årets kock 1998.

Stefan Holmström, 64 år, Halmstad/Falkenberg. Driver restaurangen l’Ecurie strax utanför Falkenberg. Vann Årets kock 1983 och korades till svensk mästare i desserter 1988. Arbetat på Michel Rostang, en restaurang i Frankrike med två Michelin-stjärnor. Har lagat mat till bland annat USA:s president, Sveriges kungapar och Frank Zappa.

Leila Lindholm, 39 år, Mariefred. Har arbetat på Ulla Winbladh och med Marcus Samuelsson på Aquavit i New York. Även Operakällaren, F12 står med i hennes resumé och hon var med och startade Restaurang, sedermera SMAK. Vann årets kvinnliga kock 1999 och har skrivit sju böcker, varav tre bakböcker.

Nils Molinder, 46 år Stockholm. Jobbar med Stureplansgruppen och bland annat Nosh and Chow. Driver totalt 22 krogar tillsammans med sin bror, bland annat legendariska Wedholms fisk, Ulla Winbladh, Sjöpaviljongen och Ångbåtsbryggan. Wedholms fisk har tidigare haft en Michelin-stjärna.

Källa: TV4

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.