Alexander möttes av djurhuvud vid återvinningen

På tisdagen skulle Alexander Hentschel slänga skräp vid en återvinningsstation i Nya Hovås. Vid inkastet för pappersåtervinning möttes han av ett rådjurshuvud.
– Jag tog en pinne och vred lite på den och såg att det var köttigt, säger Alexander.

ANNONS
|

Vid ett besök på återvinningsstationen fick Alexander Hentschel en chock när han såg flera delar av ett rådjur som låg vid inkasten till flera olika containrar.

– Jag tyckte att det var jätteäckligt, säger Alexander som tidigare har berättat om händelsen för Göteborg direkt.

Förutom ett avhugget rådjurshuvud fanns det även ett par klövar och päls. Alexander har tidigare aldrig sett något liknande i området.

– Det såg väldigt utplacerat ut, det var bara inte någon som hade tänkt slänga det.

– Jag varnade några som kom och sen ringde jag polisen.

Alexander misstänkte först att det kanske var ett bus, men tror i efterhand att det var någon som vill uttrycka något med placeringen av djuret.

ANNONS

– Man kan ju tänka sig att om någon vill göra ett statement att de vill lägga det vid en köttbutik eller så.

– Men det känns ju väldigt märkligt.

Efter att ha delat händelsen i en Facebookgrupp för boende i området framkom det senare att delarna av rådjuret har flyttats från platsen.

”Dåligt omdöme”

Som privatperson är man skyldig att anmäla en viltolycka menar Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisregion väst. Men att placera ett dött rådjur eller annat vilt på en olämplig plats behöver inte vara brottsligt.

– Det handlar förmodligen om dåligt omdöme av personen som påträffat djuret. Sen beror det på, finns det ett syfte med det kan det vara straffbart.

Polisen påträffar emellanåt slaktrester eller dött vilt, men sällan i flera delar.

– Det handlar om djur som antingen fått skada eller sjukdom i skogsområde eller i nära anslutning till tomter.

En händelsen som den i Nya Hovås är inget som Stefan Gustafsson hört om tidigare.

– Det är mycket ovanligt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS