Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Advokaten: "Han har tagit kort med tjejerna"

36-åringen som misstänks för sexuellt ofredande efter Gothia cup-invigningen fortsätter neka till brott. – Han har visserligen tagit kort med några av de här tjejerna, säger Fredrik Engström, mannens försvarare. I stället skyller den anhållne på någon annan. – Nu har vi en annan uppfattning om det, säger åklagare Stefan Lind om det.

Tre 16-åriga flickor ska ha blivit omringade och antastade av ett 30-tal personer i samband med att invigningen av Gothia cup avslutades på måndagskvällen.
Det ska ha varit främst ungdomar men den drivande, enligt tjejerna, ska ha varit en ledare för ett av lagen. Ledaren är en 36-årig man som sitter anhållen misstänkt för sexuellt ofredande.
– Det är många som var involverade, men tjejerna beskriver ledaren som den absolut värsta, sa åklagaren Stefan Lind till GP på tisdagen.

LÄS OCKSÅ: Gothia vet vem ledaren är - väntar med besked

"Tagit kort med tjejerna"

I dag, onsdag, berättar åklagaren att man hållit en del förhör, däribland med den misstänkte som nekar till brott.
– Han menar att det inte har gått till på det viset som påstås, eller i vart fall att det inte är han som har varit den personen som har ofredat de här tjejerna, säger mannens advokat, Fredrik Engström.
Fredrik Engström berättar att hans klient beskrivit situationen som stökig och att det var mycket människor.
– Det har varit massa människor från olika håll, från olika länder, som har velat ta kort på varandra med de olika lagen som har varit där. Han har visserligen tagit kort med några av de här tjejerna men har definitivt inte ofredat någon på något sexuellt sätt. Så det är hans uppfattning, säger Fredrik Engström.

Fredrik Engströms egen tolkning är att det i en sådan situation kan vara svårt att peka ut rätt person.
– Så hans uppfattning är nog att polisen borde ha tagit någon annan. Han har också fått uppgifter från andra personer i det laget som han är tränare för att det har varit någon annan person framme vid de här tjejerna och kanske betett sig på ett sätt som inte varit acceptabelt.
Några andra i hans lag?
– Det är inte några från hans lag och det är inte heller några andra av tränarna i hans lag, säger Fredrik Engström.

"Annan uppfattning"

Efter onsdagens förhör är mannen fortfarande anhållen.
– Vi har en del utredningsåtgärder som ska göras under eftermiddagen och i morgon, säger Stefan Lind men vill inte gå in närmare på vad det innebär.
Han bekräftar att mannen inte ändrat inställning.
– Han förnekar fortfarande. Vi har fått lite mer information om eventuella andra som skulle kunna ha varit på plats. Så vi kanske kommer att hålla förhör med något vittne eller så.

Enligt hans advokat skyller han på någon annan, stämmer det?
– Mm, den uppgiften har vi fått och det ska utredas vidare. Det är ett uppslag vi jobbar med, naturligtvis. Nu har vi en annan uppfattning om det. Men det går jag inte in på varför vi har den uppfattningen, men så är det, säger Stefan Lind och fortsätter.
– Jag kan inte gå in på varför vi misstänker just honom. Vi följer givetvis upp sådana saker som den misstänkte har sagt.
Åklagaren kan bekräfta att den anhållne tagit bilder med eller på de tre 16-åriga tjejerna.
– Ja, det verkar så ja.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.