Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Abbes parkboende engagerar

Sedan två veckor bor Abbe, 68, på en parkbänk i Vasastan. Hans öde har på kort tid engagerat över 1 400 personer i Facebookgruppen "Ensam på en parkbänk i Göteborg."

Bakom det uppmärksammade uppropet på Facebook står göteborgaren Lasse Lindberg. Så här skriver han i gruppens logg:

"Vänner! Som Ni säkert har uppmärksammat, så har Jag tagit Mig an att hjälpa "Abbe" tillbaka till ett humant liv och boende. Abbe, är 68 år och pensionär. Han är helt blind och lever sedan ca 2 veckor tillbaka på en kall och fuktig Parkbänk på Vasagatan 14 i Göteborg. Abbe är INTE alkoholist, narkoman eller kriminell! Han hade sin egen lägenhet i Guldheden i över 20 år innan han blev avhyst. Han lever på sin pension och erhåller Mig veterligt, inget ekonomiskt stöd från någon socialförvaltning. Hans historia är skrämmande!"

När GP söker Lasse Lindberg säger han att han har fullt upp med att reda ut Abbes fall och inte har tid att prata med media förrän i morgon fredag.

Enligt Facebooksidan kommer han nu tillsammans med en journalist att gå igenom alla papper som rör Abbe, för att gå till botten med vad som hänt.

Gruppen startades vid lunchtid i tisdags, och engagerade på kort tid många personer. För tillfället har den över 1 400 medlemmar.

Flera lokala medier i Göteborg har tidigare rapporterat om Abbes situation. Han vräktes från sin lägenhet i Guldheden efter en hyrestvist och erbjöds boende på ett hem för personer med psykiatriska handikapp sex mil utanför Göteborg. När han tackade nej till platsen blev han hemlös.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.