Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

81-åriga Birgittas tack till grannpojken

Birgitta Kullander Kaye, 81, fick i lördags en alldeles egen hälsning av grannpojken Einar. En hälsning som har etsat sig fast och som hon ser som en positiv utveckling i samhället.
— Att han hade omsorg om mig, det gjorde att hela mitt hjärta svämmade över av kärlek och glädje, säger hon.

Det var på lördagseftermiddagen som grannpojken, Einar Dittmer Whitaker, på 2,5 år stötte på Birgitta Kullander Kaye, 81, i trappuppgången.

Efter att ha varit ute och lekt möttes de innan de gick till sina hem.

— Då tittade den här pojken på mig, med sina stora, fina, bruna ögon och tittade in i min själ, säger hon och fortsätter:

— Så sa han: "Birgitta, har du några leksaker att leka med nu när du är ensam?". Han vet att jag bor ensam i min lägenhet och tyckte synd om mig för att jag var själv. Att han hade omsorg om mig, det gjorde att hela mitt hjärta svämmade över av kärlek och glädje.

Hon berättar att hon tror att världen hade blivit snäppet bättre om människor stannade till och pratade med varandra emellanåt. Och att det är viktigt att visa omtanke och empati mot sina medmänniskor.

— Det blir ett varmare samhälle om vi är omtänksamma mot varandra. Jag hoppas och önskar att vi är mer omtänksamma mot varandra och att vi alla har leksaker att leka med när vi blir gamla, säger hon.

"Empatisk hjälte"

Hon berättar att hon sedan lördagskvällen har tänkt på hur snäll den lille 2,5-åringen var mot henne.

— Jag vill framföra ett tack till den här lille omtänksamma gentlemannen. Han var en empatisk hjälte. Att man redan så ung kan bekymra sig för en annan människa... Tänk om vi alla hade varit så.

Hur ska du fira nyårsafton?

— Jag var ute och roade mig i går. I kväll ska jag vara hemma och läsa mina fina böcker, det är det jag vill göra.

När GP når Einars föräldrar på söndagen blir de överraskade av hur sonens hälsning berört Birgitta Kullander Kaye.

— Det är jätteroligt att höra. Han brukar fråga om henne ibland, han är så liten så det är svårt att veta om han bryr sig så mycket, men man blir förvånad. Han är väldigt pratglad och social, säger Einars pappa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.