Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

80-åring gripen <br>för sexbrott mot barn

En 80-årig man greps under tisdagseftermiddagen i närheten av en lekplats i stadsdelen Bergsjön. Han är misstänkt för minst två sexuella övergrepp mot en nioårig flicka. Det var offrets mamma som slog larm.
Polisens ledningscentral fick ett samtal klockan 15.58 och flera patruller ryckte ut. Inte minst eftersom det fanns en anmälan liggande om sexbrott mot barn, som inkom redan igår.
- Den individ som vi gripit anklagas dels för ett övergrepp under måndagen och dels för ytterligare ett under tisdagen. Det rör sig om handlingar utförda på samma plats och mot samma målsägande, konstaterar Pian Weirén, inre befäl i Kortedala.

80-åringen egen inställning till beskyllningarna är oklar. Han har fortfarande inte kunnat höras, eftersom det behövs tolkhjälp. På grund av detta har åklagare ännu inte kopplats in i ärendet.
- Vår uppfattning är dock att mannen greps på bar gärning. Han stämmer också in på signalementet som vi fick under gårdagen, förklarar Pian Weirén.

Mannen ska ha alltså ha förgripit sig på samma nioåriga flicka vid två tillfällen. Det finns dock ingen släktrelation eller annan uppenbar kontakt mellan de båda. Snarare förefaller det som om gärningsmannen slumpmässigt valt ut sitt byte.

80-åringen befinner sig nu i arresten på Aminogatan. Han bedöms som skäligen misstänkt för sexuellt utnyttjande mot barn.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.