8 000 strömlösa i centrala Göteborg

Tusentals kunder blev strömlösa efter ett strömavbrott i centrala Göteborg och även delar av spårvagnstrafiken påverkades. Klockan 16.45 var strömmen tillbaka – men gatubelysning i centrala staden var utslagen fram till klockan 20.

ANNONS
|

Strömavbrottet inträffade klockan 16.15 och berörde till en början nära 8 000 kunder. Vid 16.30 var fortfarande omkring 7 200 kunder strömlösa.

– Vi har ett omfattande strömavbrott och felsökning pågår, sa Cecilia Erdalen, pressansvarig på Göteborg Energi om händelsen.

Avbrottet påverkade stadsdelarna Haga, Guldheden, Masthugget, Inom Vallgraven, Annedal, Olivedal, Agnesberg, Krokslätt, Änggården och Högsbo.

Gatubelysning utslagen

Enligt uppgifter till GP var främst gatubelysningen påverkad på flera håll i staden.

Vid 17.30 fick GP rapporter om att en stor del av gatubelysningen kring Vasaparken, samt i allén från Vasaplatsen mot Haga, fortfarande var utslagen. Felet låg dock inte i Göteborg Energis nät.

ANNONS

– Personal är på väg ut. Man tror att två belysningscentraler har "hängt sig" och behöver startas om till följd av det större strömavbrottet, sade Anders Sahlberg, pressansvarig på Trafikkontoret.

Strax efter klockan 20 hade man åter fått igång gatubelysningen.

Kabelbrott

Strömavbrottet påverkade också spårvagnstrafiken. Under en period var det stopp mellan Sahlgrenska och Chalmers, men också vid Grönsakstorget.

Vid 16.45 var stoppet avklarat.

– Det rörde sig om ett kabelbrott, och eftersom det skedde i centrala Göteborg så var det också många som drabbades, sa Lars Hedendal på Göteborgs Energi.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS