Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sex eller sju personer omhändertogs för fylla. Under Summerburst, som pågår i två dagar, var samma siffra 37. Bild: Robin Aron
Sex eller sju personer omhändertogs för fylla. Under Summerburst, som pågår i två dagar, var samma siffra 37. Bild: Robin Aron

64 000 hårdrocksfans – en lugn kväll för polisen

Den som förknippar hårdrockare med bråk och stök får måhända tänka om. Trots att det var fullsatt under gårdagens konsert kunde polisen ta det lugnt i området kring Ullevi.

Längst fram i kön till gårdagens Metallicakonsert stod bland andra Daniel Hallberg. Han beskrev stämningen mellan fansen som "gemenskap rakt av".

– Alla är familj, ingen bråkar, sa han till GP:s reporter på plats.

Med facit i hand visar det sig att Daniel hade rätt.

Av de 64 050 besökarna omhändertogs sex eller sju stycken för fylla. Därtill upprättades en anmälan om våld mot tjänsteman, något som ska ha rört en ordningsvakt.

– Men ingen är skadad eller så, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

LÄS MER: Metallica skänker 300 000 till Stadsmissionen

Inga droger?

– Nej, inte någonting.

När Summerburst, som pågick i två dagar, intog Ullevi tidigare i somras anmäldes 92 drogrelaterade brott. 37 personer omhändertogs för fylla och 25 misstänkta för brott mot polislagen, efter att de ignorerat instruktioner från polisen.

Det upprättades också två anmälningar om sexuellt ofredande.

– Jag misstänker att Summerburst har en annan typ av publik. Igår var det nog inte riktigt lika många ungdomar, säger Thomas Fuxborg.

LÄS MER: Recension: Metallica - Ullevi

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.