50-tal maskerade personer – polisinsats i Vasaparken

Flera poliser är på plats i Vasaparken sedan inringare slagit larm om att svartklädda och maskerade personer samlats.
– Det har varit någon typ av samling där och personer har känt att det var någon slags upptakt till bråk, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Under sena fredagseftermiddagen tog polisen emot samtal om att upp till 50 svartklädda och maskerade personer samlats i Vasaparken i centrala Göteborg.

GP har pratat med ett vittne på platsen som såg hur en grupp svartklädda män befann sig vid kanten av parken och en annan grupp uppe vid parkbänkarna inne i Vasaparken. När polisen kom till platsen flydde de vind för våg, enligt vittnet.

– Jag såg enormt många mörkklädda, delvis maskerade unga män. Sedan kommer en polisbuss och kör in i parken. Då reste de sig och sprang snabbt iväg. Det såg nästan komiskt ut.

Efter en liten stund anländer sedan ännu fler polisbilar till platsen. Då har de flesta som samlats försvunnit, med undantag för några som står och pratar med polis.

ANNONS

– Det var aldrig något bråk men det var en olustig känsla på något sätt. Så många svartklädda, maskerade män, det kändes inte bra.

Polisen presstalesperson Stefan Gustafsson menar att man inte vet bakgrunden till varför gruppen hade samlats.

– De försvann som en avlöning, som man brukar säga. Vi kontrollerar några som stannade kvar. Det är unga personer men det är svårt att säga vad de hade för syfte. Men förbipasserande har upplevt det som en aggressiv ton på platsen, säger han.

Ingen person är gripen och ingen anmälan har gjorts.

Enligt det vittne GP pratat med var det lugnt på platsen vid 18:40 och varken polis eller något svartklätt gäng syntes till.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS